Snemanje za Potrebe Zavarovanja in Učinkovita Prijava Škode Zavarovalnicam

V svetu hitrih tehnoloških napredkov se tudi zavarovalniška industrija ne izogiba inovacijam… ali pa se 🙂??? Koga ogroža, komu pa pomaga hitro izdelana dokumentacija in natančen prikaz poškodovane opreme, vozil in objektov? Eden izmed najnovejših tehnoloških prebojev, ki prevzema zavarovalniški sektor zunaj našega dela Evrope, je VR in 3D tehnologija. Hitra in natančna priprava dokumentacije in  še hitrejša oddaja odškodninskih zahtevkov na drugi strani pa preprost pregled brez potrebe za fizičnim obiskom lokacije, 360° pogled zunaj in znotraj prostorov, matter tagi in opisi na klik vse to omogočamo v Altab 3D Studiu. Ta tehnologija je kot nekakšen portal med zavarovancem in zavarovalnico, ki ponuja potenciale za bolj učinkovite in natančne postopke pri ocenjevanju škode in oddaji odškodninskih zahtevkov. Kako 3D in VR tehnologija spreminja igro v svetu zavarovalništva?

Korak naprej v ocenjevanju škode

Tradicionalni načini ocenjevanja škode, ki so vključevali dolgotrajne postopke terenskih ogledov in fotografiranje, so bili pogosto zamudni in obremenjujoči za vse vpletene strani. Običajno je tudi to, da prepozno ugotovimo da nimamo vse poslikano in evidentirano… pač 2D. Matterport tehnologija katero uporabljamo v Altab Studiu pa prinaša revolucionarno spremembo. Gre za 3D skeniranje prostorov s pomočjo posebnih kamer, ki omogočajo zajemanje natančnih in resničnih 3D modelov poškodovanih objektov in opreme in še preprostejši prikaz v visoki resoluciji agentom in cenilcem škode. Enostavno in hitro v 3D dvojček lahko dodamo opise, tage, video in audio dokumentacijo. Vse skupaj pa pošljemo na vpogled kot preprosto povezavo kamor i komur hočemo.

S to tehnologijo zavarovalnice lahko hitreje in natančneje ocenijo obseg škode, kar privede do hitrejšega odziva in reševanja težav. Skenirani 3D modeli omogočajo izjemno natančno vizualizacijo poškodb, kar omogoča zavarovalničarjem boljše razumevanje situacije, kar pa prinaša tudi boljše odločitve glede izračuna ter izplačil samih odškodnin.

Prednosti za vse vpletene

Uporaba Matterport tehnologije ne prinaša koristi samo zavarovalnicam, ampak tudi zavarovancem in strokovnjakom za ocenjevanje škode. Zavarovanci lahko prijavimo škodo prek mobilne aplikacije, kjer lahko dostopajo 360-stopinjskih 3D posnetkov prizadetih prostorov in poškodovane opreme. To omogoča, da zavarovalnica dobi takojšen vpogled v situacijo, kar pospeši postopek obdelave zahtevka.

Strokovnjaki za ocenjevanje škode pa lahko na daljavo podrobno preučijo slike in 3D modele, vprašajo za dodatno mnjenje in posredujejo posnetek sodelavcem in nadrejenim kar pomeni manj potovanj na teren in večjo učinkovitost. To je še posebej koristno v primerih, ko je škoda na težko dostopnih ali nevarnih območjih.

Primer… v požaru je poškodovan pralni stroj… v 3D resničnem modelu agent pa lahko vidi za kateri model stroja natančno gre, zavarovanec pa kot tag lahko doda vso obstoječo dokumentacijo in dokazila kot so računi, garancije, tehnični listi ipd.

Prednost pa predstavlja tudi to, da Matterport omogoča naknadno dodajanje slik, komentarjev, informacij, video, audio in tekstualnih dokumentov, merjenje znotraj objekta… Kar zavarovancem omogoča hitro in enostavno obveščanje, zavarovalnicam pa skrajša čas in olajža delo pri oceni škode.

TransparentnoMatterport gifst in zaupanje

Eden izmed ključnih dejavnikov pri zavarovalništvu je zaupanje med strankami in zavarovalnicami. Matterport tehnologija prispeva k večji transparentnosti, saj omogoča vsem vpletanim stranem, da vidijo iste slike in modele in primere škode.

Zaupanje je ključno tudi pri odškodninskih zahtevkih. Bolj natančno in pregledno ocenjevanje škode zmanjšuje možnosti za nesoglasja glede izplačanih zneskov, kar pripomore k boljšemu zadovoljstvu strank in boljši reputaciji zavarovalnic.

Za Konec

Matterport tehnologija prinaša zavarovalništvu novodobno rešitev za ocenjevanje škode, ki je hitra, natančna in učinkovita. S tem omogoča zavarovalnicam boljše upravljanje škodnih zahtevkov, zavarovancem hitrejše reševanje težav ter strokovnjakom za ocenjevanje škode večjo učinkovitost pri svojem delu.

Prihodnost zavarovalništva bo nedvomno močno zaznamovana s tehnološkimi inovacijami, kot je Matterport tehnologija.

Ob enem pa učinkovito rešuje morebitne nesporazume ali nesoglasja glede obsega škode.

Ta tehnološki preboj postavlja nove standarde v industriji, ki bodo koristili vsem vpletanim stranem in prispevali k boljšemu delovanju celotnega sistema.

 

Altab 3D Studio

V Altab 3D studiu bomo poskrbeli da v kratkem času dobite hitro, enostavno in učinkovito posnete dokaze o nastali škodi na vašem objektu. Za več informacij nam lahko pišete na

📧 info@altab.si

ali nas pokličete na

☎️ 040980023.

Post by daretesla

Podjetje Altab Virtualni 3D studio iz Ivančne Gorice se ukvarja s storitvami, povezanimi z uporabo Matterport tehnologije. Gre za podjetje, ki svojim strankam ponuja vrhunske virtualne storitve in rešitve za izdelavo 3D posnetkov in sprehodov. S svojo izkušenostjo in strokovnim znanjem so postali vodilni ponudnik 3D virtualnih interaktivnih sprehodov v Sloveniji.

Comments are closed.