Kako pripraviti svojo nepremičnino za 3D skeniranje prostorov

3D virtualni sprehod je daleč eden od najboljših načinov za prodajo ali oddajo vaše nepremičnine. Studije kažejo na to da nepremičninski agenti in lastniki nepremičnin, ki uporabljajo 3D posnetke (virtualni dvojček), imajo  za 74 %  višjo možnost za prodajo ali oddajo nepremičnine. Prav tako poročajo, da je 95 % večja verjetnost, da bo stranka poklicala zastopnika glede nepremičnine, ki jo ponuja v 3D-360-stopinjski virtualni obliki, v primerjavi s tistimi ki se držijo starih tehnologij. Od pandemije so se te številke še povečale – nekateri bi rekli eksponentno. Torej – če ste se odločili, da je 3D skeniranje prostorov popoln način za prodajo ali oddajo vaše nepremičnine, potem ste na pravem mestu.

Vendar ne gre samo za to da je 3D-360-stopinjski video – ključ do uspešne prodaje nepremičnine. Zelo, zelo, pomembno je da so prostori čim bolj privlačni enako kot je to primer pri osebnih ogledih.

In To je tisto, o čemer govori ta članek – če imate že rezervirano snemanje (ali  če o tem še razmišljate) – vam bo ta članek pomagal, da boste resnično izboljšali videz vaše nepremičnine in kako nam lahko pomagate ko pride čas za snemanje objekta.

 

Pogovorili se  bomo o:

Kaj pustiti za ogled – in kaj skriti
Kako urediti svoje bivalne prostore
Nasveti za kuhinjo
Kako pripraviti svojo kopalnico za maksimalno privlačnost
Ureditev spalnice
Kaj pa vi – kaj početi v času snemanja-skeniranja objekta
Možne težave s hišnimi ljubljenčki

 

Pa da začnemo…

 

Osebni predmeti!

Prosimo, pospravite vse osebne predmete, ki jih ne želite fotografirati, saj bo kamera posnela VSE. Vaše obraze na slikah (lahko jih zameglimo v procesu softverske obdelave posnetka), tel. številke na listkih, vaš nakit na policah, itn… Torej poskrbite pred našim prihodom za – družinske fotografije (če želite, da ostanejo zasebne), račune, pomembno dokumentacijo, nakit ali umetniška dela. Fotograf bo moral iti v vsak kotiček hiše, zato morate predmete skriti, če želite, da jih fotoaparat ne prikaže v virtualnem ogledu.

 

Čiščenje in uprizoritev!

Prosimo, očistite in uredite vse prostore in hodnike v hiši ali stanovanju. Poskrbite, da bodo posode čiste in pospravljene, žaluzije in zavese odprte, postelje lepo pospravljene in da perilo ni vidno.

Kopalnica in kuhinja… v tem primeru velja “manj je več” Čisti prostori in čim manj vidne opreme so zmagovalna kombinacija.

Če želite, namesto Vas lahko poskrbimo za ureditev prostora!

 

Luči

Prosimo, prižgite vsako luč v vaši hiši ali stanovanju. Če luči ne delajo, prosimo da nas pravočasno obvestite! V tem primeru s seboj prinesemo prenosne led luči!

 

Omejite število ljudi!

Če je le mogoče, je najbolje, če je fotograf lahko sam v objektu ko ustvarja 3D posnetek. Vsakih približno 30 sekund fotograf premakne rotirajočo kamero in se pred skeniranjem mora skriti, da lahko 360-stopinjski fotoaparat skenira samo prostor. Odvisno od velikosti doma bo to storjeno približno 75-200 krat. Za  stanovanje do približno 150 m2 proces snemanja traja približno 3 ure.  Zelo težko je, ko mora fotograf skrbeti, ali so tudi drugi skriti. Zavedamo se seveda, da boste morda morali biti prisotni in seveda  v tem primeru bomo pripravili načrt, ki bo ustrezal vašim potrebam!

 

Hišni ljubljenčki!

Če imate hišne ljubljenčke, poiščite udoben in zaprt prostor za vaše male kosmatinčke. Najbolje je, če jih ni doma, medtem ko fotograf dela. Velike živali lahko prevrnejo zelo drago kamero in povzročijo škodo. Če morate v tem času imeti svojega ljubljenčka v hiši, vas lepo prosimo, da ga držite ob sebi ali v drugem prostoru in stran od fotografa.

Post by daretesla

Podjetje Altab Virtualni 3D studio iz Ivančne Gorice se ukvarja s storitvami, povezanimi z uporabo Matterport tehnologije. Gre za podjetje, ki svojim strankam ponuja vrhunske virtualne storitve in rešitve za izdelavo 3D posnetkov in sprehodov. S svojo izkušenostjo in strokovnim znanjem so postali vodilni ponudnik 3D virtualnih interaktivnih sprehodov v Sloveniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *